Vådservietter i toilettet er et stort problem

9. februar 2022 - Spildevand
Vådservietter.
Vi oplever med alt for jævne mellemrum, at vores spildevandspumper og dermed kloakledninger stopper til, fordi der bliver smidt vådservietter i toilettet. Det er både dyrt at reparere og skidt for miljøet, fortæller spildevandschef.

Vi oplever desværre alt for ofte, at vores spildevandspumper sætter ud, fordi der vikler sig vådservietter ind i dem. Ekstra Bladet har skrevet om problemet set fra vores perspektiv. Læs artiklen her.

Vådservietter bliver ikke opløst som toiletpapir, og derfor sætter det sig i vores pumper, der stopper til. Det betyder, at vores kloakker risikerer at stoppe, og det er noget skidt,  fordi det til sidst kan ende med et tilstoppet toilet.

Vores spildevandschef oplyser, at der er tale om et stigende problem, som har været tiltagende under corona-pandemien grundet det øget fokus på hygiejne. I øjeblikket oplever han på daglig basis, at vores pumper stopper på grund af vådservietter, som sætter sig fast i pumperne, og det er en dyr omgang for både os og potentielt også for miljøet.