Stor interesse for fjernvarmen i Vindinge

4. oktober 2024 - Fjernvarme, Pressemeddelelse
Billedet viser de fremmødte borgere til informationsmøde om fjernvarme i Vindingehallen.
Fremmødet var stort til Fors' informationsmøde om fjernvarme i Vindingehallen den 2. oktober 2024.
Et par hundrede spørgelystne borgere fra Vindinge havde fundet vej til Vindingehallen onsdag aften, hvor Fors inviterede til informationsmøde om de næste etaper af byens fjernvarmeudrulning.

Der var fjernvarme på menuen onsdag aften i Vindinge, hvor Fors den 2. oktober havde inviteret til informationsmøde i Vindingehallen. Her skulle det handle om det kommende arbejde med udrulning af fjernvarmen i byen, ligesom der var mulighed for at få stillet de spørgsmål, man måtte sidde med.

Og både interessen og spørgelysten var stor hos de omkring 200 fremmødte.

”Det er positivt at se, at så mange havde lyst til at bruge deres aften sammen med os. Stemningen var god, interessen for fjernvarmen til at føle på, og der blev spurgt til alt fra varmepriser til tidsplaner og gravearbejde,” siger Camilla Hay, fjernvarmechef i Fors.

Fjernvarmeudrulningen i Vindinge sker over tre etaper. Første etape forventes afsluttet omkring årsskiftet, og der er nu åbent for tilmelding til etape 2 og 3.

”Det er en milepæl for projektet at være nået hertil, hvor vi er i gang med selve konverteringerne i etape 1 i Vindinge – dvs. at folk får installeret fjernvarmeanlæg derhjemme og dermed kommer helt over på fjernvarmen. Nu glæder vi os til at gå videre til etape 2, som vi planlægger at starte op på til februar 2025. Her kommer vi heller ikke til at genere trafikken i samme grad, som vi har set hidtil,” fortæller Camilla Hay med henvisning til, at gravearbejdet til første etape i perioder har medført ensretninger og afspærringer på Vindinges hovedveje.

Det skyldes, at første etape har fokuseret på etablering af hovedledningen, der ligger i netop byens hovedfærdselsårer. De efterfølgende etaper fokuserer på beboelseskvartererne væk fra hovedvejene, hvorfor gravearbejdet ikke på samme måde påvirker fremkommeligheden på de store veje gennem byen.

Tilslutningsprocenten på etape 1 ligger på 74, hvor etableringen altså nu er godt undervejs. Der er åbent for tilmelding i etape 2 og 3.