Naturgasprisernes himmelflugt: Sådan sparer du på varmen

15. marts 2022 - Fjernvarme
Dekorativt
Krigen i Ukraine har sat sine spor på naturgaspriserne, og det kommer bl.a. til at kunne mærkes på varmeregningen. Fors A/S giver dig nogle konkrete varmespare-råd, du nemt kan implementere i hverdagen.

De voldsomme prisstigninger på naturgas gjorde, at forsyningsselskabet Fors A/S gav et forvarsel om prisstigninger på varmen Jyderup. Her er fjernvarmen nemlig produceret af 84 % naturgas. Derfor vil priserne ikke længere kunne holdes i ro.

”Vi gør hver dag alt, hvad vi kan for at minimere, at denne krise rammer kunderne økonomisk. Og netop for at gøre os uafhængige af naturgas er vi i gang med plan- og myndighedsarbejdet på et nyt varmeproduktionsanlæg, der kan benytte mange forskellige opvarmningsformer. Det er en investering i en grøn og økonomisk rentabel fremtid,” siger produktionsdirektør Henrik Correll fra Fors A/S.

Fors A/S opfordrer alle til at spare på energien. Det er godt for klimaet og privatøkonomien. Der er et markant pres og prisstigninger på energi. Vi kan alle hjælpe med at fjerne lidt af presset ved at spare på energien.

 

Helt konkret kan du selv gøre en forskel i hverdagen:

  • Hold rumtemperatur på højst 21 grader og mindst 18 grader. For hver grad du sænker temperaturen, så reducerer du din varmeregning med cirka 5 %.
  • Stil radiatortermostater ens. Hvis du ønsker en lavere temperatur i f.eks. soveværelse, så hold døren lukket hertil, da det ellers vil skabe træk og træk får luften til at føles koldere.
  • Radiatorer skal være frie til at afgive varme. Hold mindst 30 cm afstand fra radiator til møbler.
  • Luft ud med gennemtræk i 10 minutter morgen og aften. Husk at lukke termostater imens.
  • Indstil brugsvandstemperatur til 55 grader på dit fjernvarmeanlæg.
  • Spar på det varme vand, f.eks. i badet. Fjernvarme bruges også til at varme vand op.
  • Hvis du er væk i en weekend eller længere tid, kan rumtemperaturen sænkes til 17-18 grader.
  • Tjek at dine døre og vinduer lukker ordentlig i. Skift eventuelt tætningslister.

 

Du kan holde øje med din varmemåler på fors.dk/login og se, hvilken effekt dine tiltag har på dit varmeforbrug.

”Det er klart, at sparerådene ikke kan holde den forventede prisstigning nede, men alt tæller – også i denne tid. Vi opfordrer altid vores kunder til at udnytte varmen på den bedst mulige måde for at spare ressourcer. Det gælder både de økonomiske og miljømæssige,” fortæller Henrik Correll.

Fors A/S følger fortsat udviklingen af b.la. naturgasmarkedet meget nøje og fortsætter arbejdet med at minimere eventuelle negative konsekvenser for fjernvarmekunderne i Jyderup.

Udover sparerådene opfordrer flere forbrugerøkonomer til at sætte ekstra penge af i budgettet til bil, bolig, dagligvarer og energi.