Lavere vandtryk i Rynkebjerggård i Lejre
OBS: Den 21. november arbejdes der stadig på omlægningen. Dvs., at arbejdet trækker ud i forhold til planen og vores udmeldinger her på siden. Vi forventer og håber, at arbejdet er færdigt senest i starten af uge 48, hvorefter vandtrykket igen vil være normalt.
I Fors forsyner vi knap 800 husstande i Rynkebjerggård med drikkevand, som leveres af et vandværk ejet af HOFOR. HOFOR har planlagt en omlægning af den vandledning, der leverer vand til Rynkebjerggård, og mens omlægningen foregår, vil husstandene blive forsynet med vand fra Lejre Stationsby Vandværk. I perioden forventes vandtrykket at være lavere. Det vil sige, at vandet fra den 17/11 til den 21/11 kan løbe langsommere og med lavere tryk end normalt. Der vil under hele perioden være vand hos kunderne i Rynkebjerggård. Det er alene selve vandtrykket, der kan opleves anderledes og svingende.
Fordel vandforbruget ud over hele døgnet
For at alle vil opleve så få gener som muligt, anbefaler vi, at man, så vidt det er muligt, fordeler sit vandforbrug ud over hele døgnet. Det kan man fx gøre ved, at husstandens medlemmer tager kortere bade og i øvrigt går i bad på forskellige tidspunkter af døgnet og ved at tænde vaske- og opvaskemaskinen midt på dagen eller om natten. Dette for undgå at alle bruger store mængder vand i morgen- og aftentimerne, hvor spidsbelastningen er størst.
En omlægning til blødere vand
HOFOR har etableret et nyt vandværk i Gevninge, og vandkunderne i Rynkebjerggård skal nu tilkobles det nye vandværk. Det betyder også, at vores vandkunder i Rynkebjerggråd efter omlægningen vil modtage vand fra HOFOR, som er blødgjort. Det skyldes, at HOFOR løbende indfører central blødgøring på deres vandværker. Konkret vil de berørte kunder i Rynkebjerggård gradvist få sænket hårdhedsgraden i vandet fra nuværende 18 dH til 10-12 dH.
Vigtigt hvis du selv har installeret et blødgøringsanlæg
Hvis du selv har installeret et privat blødgøringsanlæg på din ejendom, skal du være opmærksom på, at det muligvis skal justeres i forbindelse med overgangen til blødere vand fra HOFOR. Det skyldes, at vandet ellers kan risikere at blive for blødt, hvilket kan have nogle sundhedsmæssige konsekvenser. Kontakt leverandøren af dit blødgøringsanlæg, eller læs mere på HOFORS hjemmeside
Får du besked om driftsforstyrrelser?
Som kunde hos Fors kan du få direkte besked, når der er driftsforstyrrelser. Er du ikke allerede tilmeldt, er det en god idé at gøre det.
Bliv klogere på blødgøring
Drikkevandet i vores forsyningsområde har et højt indhold af kalk, som gør vandet hårdt. Vi har samlet information om vandets hårdhedsgrader og blødgøring, hvis du vil dykke ned i emnet.
Vi hjælper dig videre
Har du brug for hjælp?